Politie Ieper waarschuwt voor valse biljetten

Redactie KW

De voorbije dagen zijn in Ieper al drie valse biljetten van 100 euro opgedoken. Dat gebeurde in winkels in de Stationsstraat, de Stuersstraat en op de Grote Markt. Het gaat telkens om een jonge vrouw die de biljetten uitgeeft.

Bij de eerste winkel werd de handelaar op de hoogte gebracht van het valse biljet door haar bank. Bij de laatste winkel rook de winkelier onraad toen de vrouw wou betalen met 100 euro, waarop ze wegvluchtte. Het gaat om een jonge vrouw van ongeveer 20 jaar en eerder klein van gestalte. Ze draagt een sluier.

De politie van de zone Arro Ieper heef een bericht verspreid via het Buurtinformatienetwerk. Ze benadrukt nog eens enkele echtheidskenmerken van een 100 euro biljet: het watermerk laat een afbeelding en de waarde van het biljet in cijfers zien. Als je een eurobiljet tegen het licht houdt, wordt het watermerk zichtbaar. In het papier van elk eurobiljet zit een donkere verticale draad: als je een eurobiljet tegen het licht houdt, zie je de draad. In de draad zie je het woord euro en de waarde van het biljet in cijfers. Als je het biljet schuin houdt, zie je een zegelvormig hologram rechts aan de voorkant. (KB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier