Politie Het Houtsche geeft toe dat ze traag gereageerd heeft in zaak gestolen voertuig

Redactie KW

De politie van de zone Het Houtsche geeft toe dat het sneller had kunnen reageren in de zaak van een gestolen voertuig van een landbouwer uit Beernem.

In de nacht van 4 op 5 juli werd de wagen van een landbouwer uit Beernem gestolen. Hij deed meteen aangifte bij de politie van de zone Het Houtsche. Eind juli kreeg hij een aantal parkeerboetes in de bus. Zijn gestolen voertuig stond blijkbaar al een tijdje fout geparkeerd in Anderlecht. Toen de man naar de politie belde, in de hoop zo de diefstal te kunnen ophelderen en snel de wagen te kunnen ophalen, kreeg hij als antwoord “dat degene die dat dossier behandelt, in verlof was. En dat hij later maar eens moest terugbellen…”. Toen hij nog eens belde, omdat het aantal retributies intussen opgelopen was tot 4, kreeg hij naar eigen zeggen een gelijkaardig antwoord.

Ontmoedigd belde de landbouwer naar BRON-gemeenteraadslid Marc Van Hoecke. Die belde op zijn beurt naar de politie en kreeg hetzelfde antwoord. Daarop besliste Van Hoecke, beseffend dat er geen tijd mocht verloren gaan, dan maar zelf initiatief te nemen. Na wat telefoontjes, onder meer naar de politie van Anderlecht, werd de gestolen wagen teruggevonden.

Conclusies

De politie zegt nu dat bij het eerste telefonische contact de man correct is behandeld. De dienstdoende agent heeft toen gewoon de informatie genoteerd en gezegd dat de eerste vaststeller zelf terug contact ging opnemen met het slachtoffer, wanneer zij terug op dienst kwam. Bij het tweede contact met het slachtoffer, wanneer melding werd gemaakt van 4 retributies, kon de zaak sneller afgehandeld worden, geeft de politie toe. Ze trekt daar naar eigen zeggen de nodige conclusies uit.

(BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier