Politie grijpt bij ongeval overvaller apotheek in Veurne in de kraag

Redactie KW

Een gewapende man die een apotheek in Veurne binnenviel, is na een ongeval in Veurne opgepakt door de politie.

Donderdagmiddag is een man een apotheek langs de Brugsesteenweg in Veurne binnengevallen. Door een stil alarm werd de politie verwittigd van een mogelijke overval door een verdachte man, die een bivakmuts over het hoofd had. Omdat een ploeg van de politie een opdracht uitvoerde in Izenberge, vertrok onmiddellijk een andere patrouille vanuit het politiebureau in de Zuidburgweg.

Vluchten

Toen de twee agenten aankwamen zat de man in zijn wagen, en maakte aanstalten om te vertrekken. Ondanks dat de patrouille, met getrokken wapen, de man aanmaande zijn voertuig te verlaten, reed hij naar de politie toe en stoof enige ogenblikken later weg. De politie zette de achtervolging in en kon de man in de kraag vatten toen hij met zijn wagen door een vangrail vloog.

Gecolloqueerd

De man, die licht gekwetst was en verward overkwam, werd ter plaatse overmeesterd. In de wagen werd een pistool met losse flodders en een mes aangetroffen. Hij werd naar het ziekenhuis van Veurne overgebracht, waar hij erg agressief uit de hoek kwam tegen de ambulanciers. De man is gedwongen opgenomen in een psychiatrische instelling. Hij werd dus gecolloqueerd.

(JT, foto’s JT)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust van vrijdag 11 januari 2013.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier