Politie Grensleie weet dader uit Wervik van diverse winkelovervallen te pakken

Redactie KW

Dankzij speurwerk van PZ Grensleie kon de overvaller van een aantal misdrijven in regio Zuid-West-Vlaanderen van de jongste dagen vrij vlug worden gevat. De man is donderdag opgepakt, verscheen vrijdag voor de Ieperse onderzoeksrechter en is aangehouden.

De overvaller is van Wervik en is geen onbekende voor gerecht. Hij pleegde eerder al gelijkaardige overvallen.

Hij handelde alleen, was telkens gewapend met – vermoedelijk – een alarmpistool en wordt verdacht van minstens drie, misschien zelfs vier overvallen, o.a. bij een juwelier in Dadizele, bij een kruidenierszaak in Geluwe en van de overval van de week dinsdag nog in ‘t Baguetje in Menen. Een week daarvoor was hij het vermoedelijk ook die de Spar in Moorsele overviel.

Zelfde manier van werken

De overvaller ging telkens op dezelfde manier te werk. Hij eiste telkens de inhoud van kassa en een aantal keer orakelt hij dat ‘het geld van zijn kindjes is’.

De woordvoerder van het Ieperse parket benadrukt de goede samenwerking met politiezone Grensleie.

Samenwerking

Politiewoordvoerder commissaris Stefaan Vannieuwenhuyse: “Dankzij intens en attent werk van onze recherche van PZ Grensleie en dankzij medewerking van de burger – die een ‘goede’ persoonsbeschrijving van overvaller wist te geven, naast andere tips – werd snel resultaat geboekt. Onmiddellijke actie en resultaat stellen zeker de bevolking gerust en nemen het onveiligheidsgevoel weg. “

(JPT, foto CR)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode De Leie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier