Politie getuigt op assisenproces Salem Bensalem

Redactie KW

Op het assisenproces in Brugge tegen Salem Bensalem zei de coördinator van het politie-onderzoek dat Bensalem tot aan de misdaad de stille hoop koesterde dat de relatie tussen hem en Kathleen V. weer goed zou komen.

“Salem Bensalem had een treinticket gekocht dat recht gaf op een ritje heen en terug. Hij hoopte dat het goed ging komen tussen hen. Die hoop loopt als een rode draad doorheen zijn verklaringen. Hij schakelde bijvoorbeeld ook zijn zoon Rafik in om te bemiddelen”, zei de coördinator.

Bensalem “hoopte tijdens een ontbijt te kunnen praten met Kathleen V.. Dat ontbijt is er nooit gekomen. Bensalem dacht dat het zondag was, maar het was pas zaterdag. Een dag waarop Kathleen V. moest werken. Daarom trok hij naar de krantenwinkel waar ze werkte. Kathleen V. wou toen niet meer praten en maakte duidelijk dat het definitief gedaan was.”

“De hoop en de feiten staan natuurlijk haaks op elkaar. Ondanks alle hoop schreef hij een duidelijke afscheidsbrief die in zijn appartement in Schaarbeek werd gevonden. Daarin beschreef hij ook dat hij een ongelovige iets ging aandoen en daarom zijn toevlucht bij Allah zocht. Ook in zijn telefoontjes en voicemails zei en schreef hij al dat hij het slachtoffer en zijn zoon iets wou aandoen.”

De hoofdinspecteur van de federale gerechtelijke politie herhaalde nog maar eens dat slachtoffer en dader tijdens de reconstructie verschillende versies van de feiten gaven.
Uit het moraliteitsonderzoek van het slachtoffer bleek dat ze een goede opvoeding kreeg en ook kansen om verder te studeren. Ze wordt omschreven als een intelligente, sociaal voelende vrouw. Een harde werker met veel optimisme. Ze trouwde in 1992 met Salem Bensalem. Enkele maanden daarvoor was hun kindje geboren. Het premature kind stierf na enkele maanden. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier