Politie geeft tips over inbraakpreventie

Redactie KW

Er lijkt dan misschien wel een doorbraak in het onderzoek naar de homejackings in het zuiden van de provincie, aan de inbrakengolf in regio Roeselare lijkt voorlopig geen einde te komen. De jongste weken wordt vooral Kachtem bij Izegem geviseerd. De politie van de zone Riho heeft de inwoners dan ook tips gegeven om ongewenst bezoek te vermijden.

Sinds maart al krijgt de politie van de zone Riho gemiddeld om de andere dag melding van een inbraak in Kachtem. Daarom houdt de preventie-adviseur van de zone dan ook een infoavond. Uit de massale opkomst blijkt duidelijk dat de inbrakengolf de inwoners bezighoudt.

Goed deurslot

Uiteraard is een bewoonde indruk van je woning heel belangrijk in de inbraakpreventie, maar ook maatregelen die ervoor zorgen dat de dieven minder makkelijk binnen geraken. Meestal raken ervaren inbrekers in nog geen 30 seconden binnen. Als je die tijd kan verlengen tot enkele minuten, raken de dieven ontmoedigd en geven ze vaak op. Een goed deurslot is dan ook heel belangrijk. Ook tegen een homejacking kan zo’n beveiligd slot helpen. Nog dit: op aanvraag komt de preventiedienst van de politie ook bij je thuis kijken of je goed beveiligd bent tegen inbraken. Dat kan gratis.

(T.N./A.D.)

Meer vanavond op WTV vanaf 18u00

Politie geeft tips over inbraakpreventie

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier