Politie geeft beelden vrij van overval op postzegelwinkel Kortrijk

Redactie KW

De politie van Kortrijk heeft beelden vrijgegeven van een overval op postzegelwinkel De Beir, in het centrum van Kortrijk. Half februari kreeg de uitbater een gewapende overvaller voor z’n neus, die hem dwong de hele kluis leeg te maken. De dieven werden herkend, en in het opsporingsprogramma Telefacts Crime werd de overval ook gereconstrueerd.

Op 11 februari 2012 om kwart voor tien stapte een verdachte persoon de postzegelwinkel in de Langesteenstraat in Kortrijk binnen. De verdachte kwam om uitleg vragen over oude gouden munten. Iets later ging de man weg, zonder iets te kopen. Maar een klein uur later werd hij opnieuw opgemerkt in de buurt van de winkel, samen met een kompaan.

Vijf minuten later staan de twee weer buiten, en verdwijnen richting Steenpoort. Intussen is er een persoonbeschrijving: de eerste dader is blank, heeft een fijne neus. Hij droeg een opvallende sjaal, een pruik en een bril. De tweede is ook blank, heeft fijne bakkebaarden en een snor. Hij droeg een bril en zwarte muts, en ook een opvallende blinkende sportjas met voering.

DSK: 0800 30 300 -opsporing@politie.be

De politie vraagt dat wie deze mannen heeft gezien, of herkend, contact opneemt op het gratis nummer 0800 30 300, of mail naar opsporing.be.

Politie geeft beelden vrij van overval op postzegelwinkel Kortrijk

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier