Politie gaat op zoek naar getuigen van ‘duinenmoord’ op nieuwe editie Polé Polé Beach

© Flickr / Polé Polé
Redactie KW

Komend weekend is er een nieuwe editie van Polé Polé Beach op het strand van Zeebrugge en van die gelegenheid wil de politie gebruik maken om nieuwe getuigen te vinden in een twee jaar oude moordzaak. De speurders vermoeden dat de vermoorde vrouw 2 jaar geleden op het festival haar moordenaar ontmoette.

Op 17 augustus 2010 ontdekten kitesurfers in de duinen van Zeebrugge een hand van een vrouw, die uit het zand stak. De politie groef het lichaam op, maar tot op vandaag kon de identiteit van de vrouw niet achterhaald worden. Wat wel geweten is, is dat het om een vrouw uit Oost-Europa gaat, met lang zwart haar en tussen de 25 en 35 jaar. De vrouw werd verstikt en vervolgens begraven.

Tips van festivalgangers

De hoofdverdachte, een man uit het Antwerpse die momenteel in de cel zit voor een andere moord, verbleef in die periode ook in Zeebrugge en was naar verluidt ook aanwezig op Polé Polé Beach. Vandaar dat de politie op de editie van komend weekend posters en flyers wil verspreiden, in de hoop dat festivalgangers die er 2 jaar geleden ook waren zich nog iets herinneren. De kleinste tip kan de speurders een grote stap vooruit helpen.

(FV)

Politie gaat op zoek naar getuigen van 'duinenmoord' op nieuwe editie Polé Polé Beach

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier