Politie gaat extra controleren op snelheid in Veldstraat in Oostrozebeke

Redactie KW

De politiezone Midow kondigt extra snelheidscontroles aan langs de Veldstraat in Oostrozebeke. Door wegenwerken even verderop neemt het verkeer er momenteel toe.

“Er bereikten ons signalen dat er in de Veldstraat in Oostrozebeke harder wordt gereden dan anders”, aldus commissaris Jean-Marie Samyn. “Eén en ander is het gevolg van een grotere verkeersdrukte door de omleiding ten gevolge van de werken aan het rondpunt van de Breestraat met de Rijksweg in Wielsbeke. Eerste controles waren er vorige vrijdag al. Het aantal overtredingen bleef beperkt, maar 11 procent van de overtreders reed wel tussen 67 en 81 per uur waar je maar 50 mag.”

Ook elders te snel

De politie controleerde binnen de zone Midow op tien dagen in augustus 3686 wagens op hun snelheid. Welgeteld 7,3 procent reed te snel. “In totaal zijn over acht maanden nu 43.510 wagens de radar gepasseerd”, weet commissaris Samyn nog. “In de Tielstraat in Meulebeke reed één op vijf automobilisten te snel, in de Markegemsteenweg in Dentergem één op vier. In de Weststraat in Ingelmunster duwte één op tien het gaspedaal te diep in, in de Markegemstraat in Wakken één op vijf, waarvan 11 procent zware overtreders. Op de Rijksweg in Wielsbeke (5,7 procent zware overtreders) en langs de Hoogstraat in Oostrozebeke (6,2 procent zware overtreders) ging het ook te snel.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier