Politie doorzoekt woningen op zoek naar krakers

Redactie KW

Op de wijk Venning in Kortrijk heeft de politie vanmorgen enkele leegstaande woningen doorzocht, waar geregeld krakers verblijven. Uiteindelijk konden ze twee krakers oppakken, enkele anderen konden vluchten. Het ging om huisjes van de sociale woonmaatschappij De Goedkope Woning, die binnenkort plaats moeten ruimen voor een nieuwbouwproject.

Om tien uur vanmorgen sluit de politie de Kortrijkse Venningwijk hermetisch af. Meer dan veertig politieagenten zijn bij de actie betrokken. Hun opdracht: alle leegstaande huisjes uitkammen, om te zien of er geen ongewenste bezoekers in verblijven. De actie komt er na klachten van de wijkagent. De politie ging hardhandig tekeer zeggen twee bezetters die konden ontsnappen uit de handen van de politie.

Ecowijk

De witte huisjes op De Venning zijn eigendom van de sociale woningmaatschappij De Goedkope Woning.

De Goedkope woning wil de hele wijk omtoveren tot een energiezuinige ecowijk en rekent daarbij op Europees geld. De eerste huisjes verdwijnen als het meezit in het voorjaar van 2011. Vanmiddag is een firma al gestart met het dichtmaken van de leegstaande huizen op de Venning. Of dat ongewenste bezoekers zal tegenhouden zal de toekomst uitwijzen. (Lor)

-Meer hierover vanavond in het nieuws op WTV vanaf 18 uur en stipt om 22 uur-

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier