Politie controleert stations en treinen

Redactie KW

Woensdag vond in een zevental NMBS-stations in de Kortrijkse regio een grootschalige geïntegreerde controle actie plaats. Dit was het geval in de stations van Roeselare, Izegem, Ingelmunster, Waregem, Harelbeke, Menen en Kortrijk.

Naast controles in de stations werden ook patrouilleploegen van de federale politie ingezet op de treinen van en naar Kortrijk om bijkomende controles uit te voeren. In totaal zijn een 26-tal treinen en 1.550 personen gecontroleerd. Daarbij zijn zes illegale personen aangetroffen, waarvan er drie bestuurlijk werden aangehouden. Voorts vatte de politie ook negen geseinde personen en konden vijf mensen worden gevat met kleinere hoeveelheden softdrugs op zak. Eén persoon was ook in het bezit van heroïne. Ten slotte ontdekte de politie ook nog twee verboden wapens. Een luchtdrukpistool en een mes werden in beslag genomen. Er werd ook 13.500 euro in beslag genomen, vermoedelijk afkomstig van witwaspraktijken.

(NSK)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Kortrijks Handelsblad), en vanavond in het WTV-nieuws vanaf 18u00 en stipt om 22u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier