Politie Bredene-De Haan krijgt beloning voor opsporen verdwaalde Duitse toeriste

Redactie KW

Begin oktober raakte een bejaarde Duitse toeriste tijdens een wandeling met haar hondje in De Haan de weg behoorlijk kwijt. Voor zijn alerte optreden in haar verdwijningzaak, waardoor de vrouw vrij snel kon opgespoord, ontving de politie van de zone Bredene-De Haan vorige week een dankbriefje uit Duitsland. En 500 euro voor een goed doel.

De 70-jarige vrouw raakte tijdens haar wandeling blijkbaar zonder het te beseffen steeds verder verwijderd van de vakantiewoning, waar ze met haar familie verbleef. Toen ze ‘s avonds niet thuis kwam, sloeg haar verontruste familie alarm”, vertelt commissaris van politie Dennis Goes. Ze werd pas 24 uur later teruggevonden in Dudzele na een intensieve zoektocht.

Opluchting alom natuurlijk, niet in het minst bij de dertienkoppige Duitse familie waarmee de dame in De Haan op vakantie was. Hoe groot de opluchting bij de familie was, mocht het politiekorps vorige week ervaren. „Ze hebben ons zopas een uitgebreide dankbrief geschreven. Omdat ze maar al te goed beseffen dat zo’n grootscheepse zoekactie veel geld kost en als teken van dankbaarheid heeft de familie een bedrag van 500 euro gestort op rekening van een Belgisch goed doel”, besluit commissaris Goes het opmerkelijke verhaal. (MM)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht) van 24 oktober 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier