Politie Blankenberge plaatst foto overleden vrouw op Facebook

Redactie KW

De lokale politie hoopte om zo meer gegevens over de identiteit van de onbekende vrouw te verzamelen. Intussen is de foto zelf van Facebook verwijderd.

De foto werd dinsdagnamiddag op de Facebookpagina van de lokale politie van Blankenberge en Zuienkerke geplaatst. De vrouw werd op 2 september aangetroffen in de duinen in Blankenberge en de politie hoopte meer over haar identiteit te weten te komen door de foto massaal te verspreiden.

“Ongepast”

Heel wat mensen deelden de foto, maar er volgden ook flink wat verontwaardigde reacties van mensen die het ongepast vonden dat zo’n foto op een openbare en toegankelijke locatie als Facebook werd gepost. Uiteindelijk haalden de beheerders de foto van Facebook en werd er enkel nog een link naar het beeld online gezet, zodat mensen de foto niet zomaar te zien kregen. De politie plaatste er ook een waarschuwing bij.

Beschrijving

De vrouw werd gevonden op maandag 2 september. Bij haar werd een bruine draagtas van het merk Kipling aangetroffen met daarin heel wat persoonlijke spullen, alsook een klein bruin rugzakje van het merk Kipling. De vrouw is vermoedelijk tussen de 45 en de 55 jaar, meet 1,81 meter en heeft een verzorgd voorkomen. Ze droeg een goudkleurig polshorloge en een goudkleurige armband, droeg lenzen en had roze oorbellen aan. Toen ze werd gevonden droeg de vrouw een zwarte trui met rolkraag, beige lange broek en bordeauxkleurige sandalen van het merk Teva.

(FV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad

>>https://www.facebook.com/LokalePolitieBlankenbergeZuienkerke?fref=ts

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier