Politie Blankenberge geconfronteerd met agressieve vechtersbazen

Redactie KW

Deze zomer heeft de politie in Blankenberge een aantal keren moeten tussenkomen bij vechtpartijen in de buurt van het casino.

Vooral in het weekend van 11 augustus was de situatie ernstig en keerden enkele vechtersbazen zich tegen de agenten. 12 mensen werden toen bestuurlijk aangehouden. De politie moest dan de hulp inroepen van collega’s uit de politiezone Bredene/De Haan. Volgens hoofdinspecteur Philip Denoyette is er steeds minder respect voor gezag. Daarom deed de politie aan het stadsbestuur een aantal voorstellen om een plaatsverbod in te voeren voor gekende amokmakers. Er komt ook een glasverbod op straat.

Burgemeester steunt voorstel

Burgemeester Patrick De Clerck : “Blankenberge is een bruisende stad met een belangrijk uitgangsleven, waarbij men op een veilige manier moet kunnen genieten van het nachtleven. Ik steun de politie in de voorgestelde maatregelen. Los van dit blijft het muziekstopuur van toepassing, alsmede het alcoholverbod op openbare plaatsen en de bijkomende nachtelijke patrouilles met en zonder hond”.

(A.D.)

>> Bekijk hier de reportage.

>> Bekijk hier de reportage: stadsbestuur pakt overlast aan

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier