Politie Arro Ieper waarschuwt voor voor malafide laptopverkoper

Redactie KW

De uitbaters van een Chinees restaurant in de Veurnestraat in Poperinge zijn het slachtoffer geworden van een malafide verkoper.

Een man kwam er vandaag binnen om er een Mac laptop aan de man te brengen. Na een uitgebreide demonstratie betaalden de uitbaters ongeveer 900 euro voor de laptop. Het demo-model konden ze niet kopen, de man ging een nieuw exemplaar halen in de wagen. Zodra de nieuwe tas afgeleverd was, vertrok de verkoper. Maar nadat de verpakking verwijderd was bleek er alleen zand in de tas van de laptop te zitten.

Chinese cultuur

De man had het blijkbaar nog gedaan en zal het waarschijnlijk nog doen. Hij belde immers al aan bij een ander Chinees restaurant in Poperinge. De uitbaatster was daar niet thuis en hij is er moeten vertrekken. Hij heeft het blijkbaar gemunt op de Chinezen, want hij kent hun cultuur en blijkt te weten dat zij nogal vlug een grote som willen neertellen voor dure elektronica. Volgens de slachtoffers is de man van Noordafrikaanse afkomst, zowat 30 jaar, 1m80 lang en kalend. Hij komt naar eigen zeggen uit Spanje en sprak Engels met de gedupeerden.

(P.L./A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier