Politie Arro Ieper met 90 agenten en eigen stand op Festival Dranouter

Redactie KW

De politie van de zone Arro Ieper is klaar voor vier dagen Festival Dranouter. De politie zal er ondermeer een eigen stand hebben waarin de nadruk dit jaar ligt op de campagne over alcohol en jongeren onder de zestien.

“We pakken het thema op een speelse manier aan,” zegt coördinator Rebecca Depuydt. “We hebben een roze caravan en promillebrillen, en daarnaast geven we vooral veel informatie over de risico’s van drugs en alcohol.” Voor de preventiestand werd samengewerkt het jeugdcentrum van Wervik, LOGO en CGG Middelpunt West-Vlaanderen.

De politie zet elke dag tot 90 agenten in om de veiligheid van de festivalgangers te verzekeren. Het overgrote deel daarvan bevindt zich buiten het festivalterrein. “Onze taak is vooral toezicht houden op de toestroom van festivalgangers op de wegen en op de camping en parkings,” licht commissaris Luc Vansevenant toe. “Daarvoor zetten we onder meer motorrijders en de cavalerie in.”

“Het festival mikt sinds dit jaar op een iets ander publiek, maar we verwachten daardoor geen grote moeilijkheden. Enkel slecht weer kan roet in het eten gooien omdat de modder het verkeer bemoeilijkt.”

(jv)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier