Politici Wilfried Vandaele en Nico Moyaert lopen dag stage bij Roularta

Redactie KW

Meer dan 40 parlementsleden krijgen in augustus en september van Voka de kans om te proeven van het bedrijfsleven. N-VA’ers Wilfried Vandaele en Nico Moyaert kozen voor Roularta.

Wilfried Vandaele is sinds 2009 Vlaams Parlementslid in opvolging van Geert Bourgeois. Daarnaast is hij sinds kort ook gemeenschapssenator en is hij ook lokaal actief in De Haan. Nico Moyaert is tegenwoordig fractiesecretaris voor de N-VA. Woensdag 14 augustus waren ze te gast bij Roularta.

“Dankzij Voka krijgen we ieder jaar de kans om via een stage te proeven van het bedrijfsleven. Door een dag mee te draaien, leren we het bedrijfsleven van binnenuit kennen”, aldus Wilfried Vandaele. Op die manier kunnen ze inspiratie opdoen voor het nieuwe politieke jaar.

“Ik zetel in de commissie media en in die optiek had ik graag een stage in die sector gedaan. Met andere mediabedrijven zitten we vaak maandelijks samen maar op dat vlak is Roularta nog relatief onbekend. Het leek me interessant om de structuur en werking van het bedrijf wat van dichterbij te leren kennen. Horen waar het bedrijf mee bezig is en wat de plannen zijn met oog op de toekomst. Die kant interesseert me een stuk meer dan bijvoorbeeld het technische aspect van de drukkerij.”

Daar sluit zijn collega Nico Moyaert zich bij aan. “In een vorige functie was ik al geregeld te gast in het bedrijf maar het bedrijf kennen, nee dat is nog niet het geval.”

De twee politici kregen een uitgebreide kennismaking met het bedrijf en werpen een blik op de toekomstplannen van het bedrijf op het vlak van de nieuwe media.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier