Politici lopen stage bij Plopsaland De Panne

Redactie KW

Deze zomer lopen heel wat politici stage bij een bedrijf. Een initiatief van VOKA om politici te laten kennismaken met het bedrijfsleven.

In Plopsaland De Panne zijn twee N-VA politica aan de slag: Vlaams parlementslid Danielle Godderis-‘t Jonck uit Alveringem en senator Helga Stevens uit Gent. Stevens is doof geboren en uiteraard erg geïnteresseerd in de toegankelijkheid van het park voor mensen met een handicap. Na protest vorig jaar heeft Plopsaland de regels daarover bijgestuurd.

Vorige week konden ze meekijken op de EHBO dienst en de verpleegsters aan het werk zien. Vandaag kregen ze te zien hoe het er aan toe gaat op het onthaal en op de attracties zelf. Plopsaland heeft na kritiek vorig jaar de regels aangepast. De medewerkers kregen een opleiding om om te gaan met mensen met een handicap en er is een informatiebrochure.

Het nieuwe reglement is een stap in de goeie richting. Maar het kan altijd beter. “Mensen met een beperking moeten altijd vergezeld zijn van een begeleider, en dat is niet altijd nodig, zeker voor doven”, meent senator Helga Stevens.

(N.D./A.D.)

Politici lopen stage bij Plopsaland De Panne

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier