Pol Van Den Driessche vraagt vakgroep behoedzaam om te springen met begrip perceptie

Redactie KW

In een document dat Pol Van Den Driessche overmaakte aan de vakgroep van de UGent die zich over zijn functioneren moest buigen, verbaast de ex-senator zich erover dat rekening werd gehouden met de perceptie die bij de studenten ten aanzien van hem is ontstaan. “In een academische omgeving dient met het begrip ‘perceptie’ hoogst behoedzaam te worden omgesprongen”, schrijft hij in een repliek op de notulen van de vakgroep, die aan het verslag werd toegevoegd.

Van Den Driessche herhaalt daarin dat hij het slachtoffer werd van een mediahetze en dat hij nooit werd veroordeeld. “In een democratische rechtsstaat geldt het principe van ‘het vermoeden van onschuld’. Het is niet omdat de voorbije weken een aantal mensen, daarin gevolgd door enkele media, beweringen tegen mij hebben geuit, dat deze juist zijn”, luidt het.

De oud-CD&V-senator vraagt de vakgroep rekening te houden met het tijdstip van de aantijgingen en de politieke keuze die hij maakte. Zoals bekend was Van Den Driessche lijsttrekker voor N-VA bij de gemeenteraadsverkiezingen in Brugge, maar zag hij daarvan af nadat hij in het oog van de storm terecht was gekomen. Hij hoopt ook dat de houding van de vakgroep tegenover hem niets met die politieke overtuiging te maken heeft. “Dat zou pas bijzonder erg zijn”.

Overigens herinnert hij eraan “dat er nog wel meer professoren en assistenten zijn die een uitgesproken politieke overtuiging hebben en/of (top)mandataris zijn van een partij”.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier