Pol Van Den Driessche dient klacht in tegen Humo voor laster

© Benny Proot
Redactie KW

Pol Van Den Driessche bereidt een klacht voor tegen het weekblad Humo dat hem ’20 jaar seksuele intimidatie’ verwijt.

Het weekblad Humo laat diverse vrouwen aan het woord die getuigen over seksuele intimidatie door Pol Van Den Driessche. De getuigenissen gaan terug in de tijd dat Pol Van Den Driessche op de redactie van De Standaard en Het Nieuwsblad aan de slag was als redacteur en als hoofdredacteur en daarna toen hij hoofdredacteur was bij Headtrick.

N-VA’er Van Den Driessche reageert in hetzelfde artikel en heeft het over ‘een karaktermoord’. “Ik sta niet op de lijst voor heiligverklaring, maar niemand heeft ooit een klacht tegen mij ingediend”, zegt hij in Humo. “Waarom barst die hetze los op een moment dat de N-VA het in de peilingen uitstekend doet?” vraagt hij zich af. Pol Van Den Driessche trekt de N-VA-lijst in Brugge en profileert zich als kandidaat-burgemeester.

Niet dringend

Advocaat Philip Valcke: “We zullen een klacht indienen. We stellen vast dat onze cliënt op een lasterlijke en onterende manier beledigd wordt. Het is de bedoeling dat de journalist en/of de hoofdredactie ter verantwoording wordt geroepen. Ook Humo handelt fout en het is de bedoeling om het weekblad bij de bevoegde instantie ter verantwoording te roepen.” De advocaat geeft geen commentaar over de grond van de zaak, maar benadrukt wel dat het mogelijk om twee afzonderlijke zaken gaat, een burgerlijke en een strafrechtelijke klacht.

De advocaten bereiden het dossier voort voor en zullen het wellicht de eerstvolgende dagen of weken afronden en dan effectief een klacht indienen. Het is volgens meester Valcke niet dringend en Van Den Driessche onderneemt ook geen stappen om de Humo van deze week uit de handel te laten nemen. “Van Den Driessche heeft niet de bedoeling om een polemiek te voeren in de pers”, aldus Valcke.

Meer in Krant van West-Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier