Pokertornooi in het Sint-Lodewijkscollege van Sint-Andries

Redactie KW

Op zaterdag 9 april organiseren drie Brugse studenten een grootschalig pokertornooi in het Sint-Lodewijkscollege in Sint-Andries. Met het gratis evenement willen de jongeren het pokerspel in een positief daglicht plaatsen. Hoofdprijs: een home cinema.

Jonas De Mets, Laurens Helewaut en Simon Savaete zijn al jaren fervente pokerspelers. De studenten Handelsingenieur wilden oorspronkelijk zélf deelnemen aan een groot pokertornooi, maar eigenlijk bestaan dergelijke initiatieven amper. “Je kan natuurlijk naar het casino trekken, maar dat kost dan weer bakken geld”, zegt Jonas De Mets.

Niet voor geld

In België wordt poker nog steeds als een gokspel beschouwd, dus moesten de jonge organisatoren zich op voorhand goed informeren. “De Kansspelcommissie heeft ons duidelijk laten weten dat we geen toegangsgeld kunnen vragen en dat we dus ook niet voor geld mogen spelen. Dat is niet echt een bezwaar, want ons hoofddoel is vooral het opkrikken van de reputatie van poker. Het gaat gebukt onder een illegaal sfeertje, terwijl het voor ons in de eerste plaats een heel boeiend spel is.”

Het is opvallend dat het pokertornooi zal plaatsvinden in de eetzaal van het Sint-Lodewijkscollege. “We zijn alle drie oud-studenten van het college en het leek ons praktisch gezien een ideale locatie. We hebben het initiatief toegelicht aan de directeur en die was meteen enthousiast. Vooral ook omdat we een gastspreker uitnodigen die een toelichting zal geven bij de gevaren van online pokeren. Ook van Stad Brugge kreeg ons project positieve reacties.

Hoewel de drie Bruggelingen bijna geen reclame gemaakt hebben, zijn er al zo’n tweehonderd inschrijvingen binnengelopen. “Het is duidelijk dat er nood was aan een dergelijk initiatief. Hopelijk kan het tornooi een terugkerend evenement worden”, besluit Simon Savaete.

>> Inschrijven kan nog op www.royalevents.be of op de Facebookpagina van het evenement.

Meer in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Brugsch Handelsblad)

(JW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier