Poëzieroute gestart in Zerkegem

© Benny Proot
Redactie KW

In Zerkegem is al voor de zesde keer een poëzieroute gestart. Maar liefst 25 tuinen krijgen een zomer lang wat meer kleur door er een vleugje poëzie en fotomateriaal in te planten. Ook is er de nodige aandacht voor het plotse overlijden van dichteres Myriam Vandeweghe.

Dit jaar werkten de dichters op vraag van de cultuurraad en het gemeentebestuur van Jabbeke rond het thema Kroatië. Ann Declerck, Christine Deschacht, Jeanine Meysseman, Melanie Ameele, Angela Taverne, Sabine Mosar, Michèle Mosar, Diederik Monteyne, Jean-Marie Gosset, Luc Baeye, Marc Deschuytter, Georges Lievens, Fernand Lambrecht, Norbert D’hiet, Peter Lansweert, Urbain Vanbossel en Marcel Desmedt hielpen mee aan de realisatie van Poëzie in de tuin of schreven zelfs minstens één gedicht.

De gedichten en het beeldmateriaal zijn in een wandel- of fietsroute verspreid over 25 tuinen en het Sarkoheem. Om het publiekscomfort te verhogen, is er opnieuw een brochure, die de uitgetekende wandel- en fietsroutes langs de mooiste plekjes van Zerkegem bevat. Deze brochure is af te halen op het gemeentehuis van Jabbeke. De poëzieroute loopt nog tot eind oktober.

(PA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, Editie Brugsch Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier