Plopsaland start seizoen met wereldrecord paaseierenrapen

Redactie KW

In de Plopsapretparken in De Panne, Coo en Hasselt is vandaag het wereldrecord paaseierenrapen verbroken. Met 750.000 eitjes in totaal is het bestaande record van 501.000 ruimschoots verbeterd. Met de actie is meteen ook het nieuwe seizoen van Plopsaland van start gegaan.

Om half elf worden per leeftijdsgroep kinderen op de weide gelaten om op 10 minuten tijd zoveel mogelijk paaseitjes te rapen. Om het huidige wereldrecord paaseierenrapen te verbreken moeten de kinderen meer dan 501.000 paaseitjes rapen. In de drie Belgische Plopsa-pretparken staat een voorraad van 750.000 stuks klaar.

Vandaag start ook het nieuwe seizoen van Plopsaland De Panne. Het park heeft anderhalf miljoen euro geïnvesteerd. Niet in attracties, maar in verfraaiing van de decoratie en het overdekken van enkele wachtzones, zoals hier bij het Plopbos. Het park heeft vorig jaar de kaap van 1 miljoen bezoekers overschreden en wil dat aantal nog zien stijgen, door ook in de winter meer bezoekers aan te trekken. Zo komt er volgend jaar ook een nieuwe indoor-attractie.

Plopsaland De Panne viert dit jaar zijn tiende verjaardag met tal van speciale shows. Het lang verwachte hotel naast het park moet tegen 2012 klaar zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier