Plopsaland investeert 12 miljoen euro voor themazone Wickie de Viking en nieuw theater

Redactie KW

Tegen volgende zomer voorziet Plopsaland de realisatie van een themazone rond Wicky de Viking. Daarnaast verschijnt er op het Dorpsplein een nieuw, luxueus theater. Voor beide investeringen samen is een budget van twaalf miljoen euro voorzien.

In de Splash Battle nemen de bezoekers plaats in een drakar, een met een drakenkop versierd schip dat de Noormannen gebruikten , waarmee ze door een vikingbaai varen. Tijdens hun tocht kunnen ze met een waterkanon andere vikingboten onder vuur nemen. Als het gevaar even geweken lijkt, kunnen tijdens het traject her en der nog verrassingen opduiken. Het parcours ligt immers bezaaid met tal van ‘special effects’ die op het verrassingselement inspelen.

Bij de Disc O’Coastr zitten de bezoekers op en schijf met het gezicht naar buiten gericht. Die vliegt aan een snelheid van 70 km per uur al draaiend heen en weer over een heuvelachtige baan van 92 meter lang die aan de uiteinden tot 16 meter hoog reikt.

Theater

De dagelijkse shows van de Studio 100-artiesen vinden vanaf volgend jaar dan ook plaats in de nieuwe zaal. Dat luxueuze theater komt er naast Mayaland op het Dorpsplein. Hiermee krijgt Plopsaland een bijkomende troef in handen en kan het nog beter inspelen op de specifieke noden van de bedrijvensector. De totale kostprijsprijs voor deze realisatie bedraagt eveneens zes miljoen euro.

(RLV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier