Pleidooien Vanhecke-Verstrepen jaar uitgesteld

Redactie KW

De pleidooien in de rechtszaak die Frank Vanhecke van Vlaams Belang aanspande tegen LDD-politicus Jurgen Verstrepen voor de burgerlijke rechtbank in Brugge zijn verschoven naar 14 oktober 2009. Intussen kunnen de partijen argumenten uitwisselen.

Frank Vanhecke eist een schadevergoeding van zijn voormalige partijgenoot. De ex-voorzitter vindt dat hij schade heeft geleden door uitspraken van Verstrepen in diens boek, in radio- en televisie-interviews en in een artikel in Gazet van Antwerpen. Vanhecke eist minstens één euro schadevergoeding.

“Ik kan niet aanvaarden dat over mij wordt verteld dat telkens als ik als voorzitter ging spreken er een of twee hotelkamers moesten worden geboekt. Ik heb als voorzitter circa 2.000 lezingen gehouden en telkens ben ik thuis in Brugge gaan slapen. Nooit heb ik ter plaatse overnacht”, zegt Frank Vanhecke aan Belga.

Vanhecke vroeg in zijn dagvaarding expliciet de vertegenwoordiging van het openbaar ministerie. Hij laat zich bijstaan door meester Luc Deceuninck uit Gent. Verstrepen koos meester Anthony De Zutter uit Oostende als advocaat.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier