Plattelandstoerisme in de Westhoek doet het uitstekend

Redactie KW

De Westhoek telt 699 kamers in B&B’s en kleinschalige hotels en 187 vakantiewoningen op het platteland en is daarmee op dat vlak de belangrijkste regio van Vlaanderen. Ook de tevredenheid is erg groot : bij de Nederlandse en Vlaamse gasten wordt een tevredenheid van 4,5 op 5 genoteerd.

Een en ander blijkt uit een grootschalig onderzoek van de afdeling Kennisontwikkeling van Westtoer, dat dinsdagmorgen werd voorgesteld op het Predikherenhof in Poperinge. De Westhoek is goed voor 16 % van alle plattelandslogies in Vlaanderen. Vooral bij gezinnen met kinderen of bij gezelschappen van meerdere gezinnen scoort de Westhoek erg goed, en de aanwezigheid van attracties voor de kinderen is een belangrijke reden om voor de Westhoek te kiezen. Maar rust, stilte, landschap en natuur blijven verreweg de belangrijkste drijfveren. Qua fietsen scoort de Westhoek iets minder dan het gemiddelde, dus dit wordt voor Westhoek een aandachtspunt in de verdere communicatie.

In die communicatie naar de markt toe wordt de website alsmaar belangrijker, niet in het minst de website van de individuele logiesuitbater. Westtoer wil de startende B&B’s, die zich met de regelmaat van een klok aanmelden, hierin dan ook begeleiden.

(JRE)

Meer in Krant van West-Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier