Platform “Geen streep door de Westhoek” klampt Vlaamse ministers aan

Redactie KW

Een vijftal Vlaamse ministers is vanochtend bij de start van de ministerraad aangeklampt door het “Platform Geen Streep door de Westhoek”. Die actiegroep ijvert voor een andere aanpak van de gewestweg N8 dan wat nu op tafel ligt.

Het is de laatste ministerraad voor het afsluiten van het openbaar onderzoek van het voorlopig vastgestelde GRUP “Wegverbinding N8 Ieper-Veurne”. Voor het platform was dat een uitgelezen kans om de ministers nog eens attent te maken over de mogelijke negatieve gevolgen van de herinrichting van de gewestweg.

Nieuwe actie

Momenteel voorziet het plan een grondige herziening van de N8, met een ontdubbeling van de weg op bepaalde stukken, nieuwe bruggen en tal van nieuwe verkeerslichten. “Niet nodig, want de problemen rond de N8 zijn beperkt en studies wijzen uit dat het verkeer daalt op de N8. Niemand wordt hier beter van”, zegt Frank De Poortere van de actiegroep. De actiegroep stelde dan ook voor om de 200 miljoen euro, de kostprijs voor de volledige realisatie, dan ook te besparen of te investeren in de Westhoek. Morgen plant het platform nog een actie met een langzame autokaravaan tussen Ieper en Veurne.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier