Plassendale blijft mikken op groene bedrijven, ook als het slecht afloopt met Electrawinds

Redactie KW

Het Oostendse industriegebied Plassendale zal blijven mikken op groene bedrijven, ook als het fout loopt met Electrawinds.

In Oostende leven ondernemers en bedrijven mee met wat het groenestroombedrijf nu boven het hoofd hangt. Vandaag was er een speciale aandelenhoudersvergadering, maar meer duidelijkheid over de toekomst van Electrawinds is er niet. Als er niet snel een oplossing komt, is een faillissement van het Oostendse paradepaardje van groene energie mogelijk.

Electrawinds was bij de pioniers voor de duurzame ontwikkeling van het industriegebied Plassendale. Toch staat en valt niet alles met de toekomst van Electrawinds. Een vergelijking met de teloorgang van FLV door de val van Lernout en Hauspie in Ieper tien jaar geleden loopt alleszins mank. Het groene energieverhaal van Plassendale Oostende zou veel meer zijn dan Electrawinds alleen.

Nu werken in het Plassendale industriegebied 1600 mensen. Electrawinds is het vijfde grootste bedrijf van de 46 die er sinds 1997 gevestigd zijn. In elk geval blijft het ook voor de 235 personeelsleden van Electrawinds ongerust afwachten. Wat er ook gebeurt met Electrawinds , de biostoomcentrale, de windparken en heel wat van de 135 Oostendse jobs zullen blijven bestaan.

(BS/SK)

Plassendale blijft mikken op groene bedrijven, ook als het slecht afloopt met Electrawinds

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier