Plannen voor nieuw cultuur- en jeugdcentrum zijn klaar

De plannen voor het nieuwe cultuur- en jeugdontmoetingscentrum in Ieper vlakbij het station zijn klaar.
Redactie KW

De plannen voor het nieuwe cultuur- en jeugdontmoetingscentrum in Ieper vlakbij het station zijn klaar. Er komt ondermeer een theaterzaal met 550 zitjes en een concertzaal voor 500 personen. Voor dit grote project werkt Ieper samen met private 2 West-Vlaamse firma’s. Zij zullen op de site ook kantoren en winkelruimtes bouwen. Het stadsbestuur investeert bijna 15 miljoen euro in dit grootscheepse project.

Het nieuwe complex wordt opgetrokken op de plaats van de vroegere veehallen naast het station. Voor de bouw van het complex waar ook ‘Bijleren in de Westhoek’ en de vzw Argos onderdak krijgen, werkt de stad samen met twee West-Vlaamse bedrijven, de groep Vanhaerents uit Torhout en Alheembouw uit Wielsbeke. Zij zullen hier kantoren en winkels bouwen. De stad investeert bijna 15 miljoen euro.

De kritiek van de jeugdraad weerlegt de burgemeester. Het JOC krijgt in het nieuwe gebouw meer plaats dan nu en ze hebben voorboekrecht in de concertzaal. In de instuifruimte, het café zeg maar, mag het geluid de 85 decibels niet overschrijden.

De werken zullen in het voorjaar van volgend jaar starten. Ten laatste eind 2010 moeten het nieuwe Cultuurcentrum en het JOC de deuren openen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier