Plannen voor doortrekking Ring om Heestert en Moen te ontlasten

Redactie KW

In Anzegem zijn bewoners en bestuur dan wel tegen een ringweg om het zwaar verkeer uit de dorpskern te houden, in buurgemeente Zwevegem zijn ze er dan weer grote voorstander van. Vooral dan om de deelgemeenten Heestert en Moen te ontlasten. Daar is het probleem het grootst.

Het is vaak druk op de N8 die het centrum van de gemeente doorkruist. Het zware verkeer dat van de E17 in Kortrijk naar de Vlaamse Ardennen moet, komt daar voorbij. Het gemeentebestuur van Zwevegem is zich bewust van de problematiek. Er is al een ring aangelegd om het zware verkeer rond het centrum van Zwevegem te leiden. Het bestuur zal bij de bevoegde overheid pleiten voor een doortrekking van die ring langs het kanaal tot in Bossuit, deelgemeente van Avelgem.

Avelgem

Maar daar zijn ze dan weer in Avelgem niet gelukkig meer. Het gemeentebestuur stelde vorig jaar nog een tonnagebeperking voor het zwaar verkeer in op de gemeentelijke wegen. Het vreest dat de doortrekking van de ring in Zwevegem het verkeer op de N8 in Avelgem nog drukker zal maken.

Hoe dan ook; de eventuele doortrekking van de ring in Zwevegem is zeker niet meer voor dit en volgend jaar.

(TN/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van WTV, vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier