Plannen van nieuwe Heilig-Hartziekenhuis voorgesteld

Redactie KW

In Roeselare zijn de plannen voor het nieuwe H.Hartziekenhuis voorgesteld. Het nieuwe ziekenhuis komt er aan de rand van de stad richting Izegem en naast Oekene.

Het Heilig Hartziekenhuis Roeselare-Menen investeert 230 miljoen euro in een gloednieuwe campus aan de op- en afrit Roeselare-Rumbeke van de E403. Dat is donderdag gezegd op een persconferentie. Bedoeling is er de versnipperde activiteiten van de ziekenhuisgroep zoveel mogelijk te centraliseren.

Het Heilig Hartziekenhuis kampt al jaren met plaatsgebrek. Continue uitbreiding van gespecialiseerde zorg leidde tot een versnippering naar negen verschillende lokaties. Al in 2000 keurde de Vlaamse regering het nieuwbouwproject goed, maar de problematiek van ruimtelijke ordening sleepte nog acht jaar aan.

Uiteindelijk kreeg het ziekenhuis groen licht voor de realisatie van een nieuwe campus op een terrein van twintig hectare op de grens van de Roeselaarse deelgemeenten Oekene en Rumbeke, vlakbij de op- en afritten van de E403. De nieuwbouw zal goed 700 bedden tellen op 100.000 vierkante meter. Er komt een logistiek centrum, een energiegebouw en een hoofdgebouw op het midden van een terrein. Alle gebouwen zullen ondergronds met elkaar verbonden zijn.

Er wordt een periode van vijf jaar voorzien tussen eerste spadesteek en de uiteindelijke verhuis van personeel en patiënten naar de nieuwe campus. De bouw start zo snel mogelijk, maar het is weinig waarschijnlijk dat de eerste spadesteek gegeven wordt voor 2011. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier