Plannen Oosteroever in Oostende stoten op kritiek

Redactie KW

De plannen voor de nieuwe Oosteroever van Oostende, die gisteren zijn voorgesteld, lokken reacties uit. Het gaat aan de kust om één van de grootste residentiële projecten van stadsvernieuwing ooit. 1200 nieuwe appartementen bouwen zal ook niet zonder slag of stoot kunnen.

De vzw Oostendse Oosteroever neemt alvast het gebrek aan overleg op de korrel. Megalomane projecten dragen niet bij aan duurzame ontwikkeling, meent hun denktank. Johan Smalle: “Dit is een schoolvoorbeeld van hoe een stadsvernieuwingsproject niet moet. Het had moeten kaderen in een totaalvisie voor de haven en die is er niet. Het gaat hier om een unieke site en bij de verdere ontwikkeling ervan hadden we moeten vertrekken vanuit de typische karakteristieken ervan.”

Overleg

Ook de lokale afdeling van de N-VA heeft al gereageerd. Ze vrezen voor de leefbaarheid van de haven en de wijk. Nog volgens de partij is de Oosteroever niet geschikt voor 1200 extra gezinnen. Het Economisch Huis van Oostende wil nu contact opnemen met alle bewoners van de huidige Oosteroever. Overleg moet volgens hen soelaas bieden.

(SK/BS)

Meer hierover in het journaal van FOCUS

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier