Plannen nieuw In Flanders Fields Museum in Ieper voorgesteld

Redactie KW

Het schepencollege van Ieper heeft de werken aan het nieuwe In Flanders Fields Museum (IFFM) voorgesteld. Dat museum wordt een pak groter.

Terwijl het ‘oude’ huidige In Flanders Fields Museum op de eerste verdieping van de Lakenhallen nog altijd open is , tot na de plechtigheden van 11 november, is de gelijkvloerse verdieping momenteel al één groot bouwwerf. De Westervleugel, de Noordervleugel en de voormalige foyer zijn helemaal ontmanteld. Ook het sanitair blok is verdwenen.

Eerste verdieping

Het nieuwe museum zal in de toekomst te bereiken zijn via de huidige toeristische dienst. IFFM wordt fors uitgebreid, het museum krijgt er de Coomanszaal bij, wat een stijging van de oppervlakte met 50 % betekent. De Koninklijke Zaal wordt in de toekomst voorbehouden voor tijdelijke tentoonstellingen en evenementen.

Gelijkvloers

Op de gelijkvloerse verdieping komt er een museumcafé, een kenniscentrum van de Eerste Wereldoorlog, een leeszaal en een archiefruimte. In de Westervleugel komt het nieuwe streekbezoekerscentrum, een museumshop en de balie van de toeristische dienst. Het bezoekerscentrum zal al op 24 december, bij het begin van de kerstvakantie, de deuren openen. Het nieuwe IFFM gaat pas in juni volgend jaar open.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier