Plannen marktdag worden concreter

Redactie KW

De plannen voor de opstart van een wekelijkse marktdag in Kortemark zijn in een stroomversnelling gekomen. Bedoeling is dat de eerste marktdag halfweg mei wordt georganiseerd. Er zal naar schatting plaats zijn voor een 22 marktkramers. Dat heeft schepen Johan De Cuman (Samen Sterk) bevestigd.

“De wekelijkse marktdag komt er naar alle waarschijnlijkheid op donderdagvoormiddag”, aldus schepen Johan De Cuman, die zijn schouders onder het project heeft gezet. “We zien dat er op dat moment het minste concurrentie is in de regio : niet in Koekelare, Torhout, Diksmuide… Bovendien zijn op donderdag het meeste marktkramers beschikbaar.”

22 marktkramers

De schepen schat halfweg mei van start te kunnen gaan met de markt. Dezer dagen lopen de onderhandelingen met een mogelijke ‘marktleider’, die alles een beetje in goede banen moet leiden en het contact met de verschillende marktkramers moet onderhouden. “Bedoeling is de grote helft van de Markt in te palmen, namelijk van aan Huis Sinaeve tot aan het KBC-kantoor. Mogelijks, dat moet nog bekeken worden, kan ook nog het smalle ‘kerkstraatje’ erin betrokken worden. Het zou plaats moeten bieden aan in totaal een stuk of 22 marktkramers.” (FJA)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Weekbode Torhout) van vrijdag 5 februari 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier