Plannen grootscheepse renovatie Markt liggen vast

Redactie KW

Maandagavond kwamen een 70-tal mensen, meestal handelaars uit het stadscentrum, in het stadhuis bijeen voor een informatievergadering over de grootscheepse werken die volgende week starten op en rond de Grote Markt. Ambtenaren van de betrokken partijen (Aquafin, Archeologie, Gaselwest en het studiebureau Grontmij) gaven er uitleg, en achteraf was er een vragenronde.

Op 20 april start men met de vernieuwing van de nutsleidingen in de Veurnestraat. Aansluitend volgen eerst de noordkant, en na de bouwvakantie de zuidkant van de Markt. De riolerings- en wegenwerken in de Veurnestraat richting Markt starten op 1 juni.

Omleggingen !

De aannemer zal samen met de politie een wegomleggingsplan uitwerken voor een optimale bereikbaarheid, en dat zal aangeduid worden vanaf de ring. Iemand vroeg om minder politiecontrole rond het parkeren tijdens de werken. Maar de burgemeester antwoordde dat die nodig is, omdat anders het hele parkeerbeleid geen zin heeft. Maar er wordt zeker geen externe firma ingeschakeld om het parkeren te controleren.

Blauwe zone

Op de site vroegere Beiaard en oude kliniek komen er 50 parkeerplaatsen bij, met blauwe zone. Ook na de werken aan het Jeugdcentrum komen daar bijkomende parkeerplaatsen. De nodige contactpunten voor de kerstverlichting worden voorzien. Het stadsbestuur denkt er sterk aan om in de toekomst een voor het hele centrum uniforme kerstverlichting te huren bij een firma, die ze zelf ophangt en wegneemt…

(AH)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws West) van vrijdag 16 april 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier