Plan voor studentenkamers in Rode Nonnenklooster in Brugge

Redactie KW

De nieuwe eigenaar van het klooster van de Rode Nonnen in de Katelijnestraat, wil 100 studentenkamers onderbrengen in het vroegere klooster.

Het oorspronkelijke plan om het kloostergebouw en enkele aanpalende gebouwen te slopen en te vervangen door flats en/of serviceflats, wordt afgevoerd.

De Oostkampse eigenaar en projectontwikkelaar Beke zal nu een plan indienen om op de site bijna honderd studentenkamers in te richten, en op het binnengebied nog eens achttien woningen met dak.

In juni vorig jaar kwam er een eind aan jarenlange onduidelijkheid over het voormalige klooster van de Zusters Redemptoristinnen in de Katelijnestraat. Een projectontwikkelaar wou het slotklooster afbreken en er tachtig appartementen optrekken, maar daar rees een storm van protest tegen, vooral van erfgoedverenigingen.

Minister van Onroerend Erfgoed Geert Bourgeois (N-VA) besliste daarop om de kerk met slot- en biechtkapel te beschermen als monument, het klooster zelf kreeg de status van stadsgezicht. Aan het volume van het gebouw mag dus niet geraakt worden. (JVB/Foto BP)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier