Plan voor nieuwe parking aan grensovergang in Rekkem zit in een stroomversnelling

Redactie KW

Dat antwoordt Minister Hilde Crevits op een vraag van Vlaams Volksvertegenwoordiger en burgemeester van Menen Martine Fournier

Sinds de opening van de Europese binnengrenzen twintig jaar geleden, ligt de grensovergang in Rekkem er doelloos bij. Al snel doken plannen op om er een bewaakte parking voor vrachtwagens aan te leggen. En die parking komt er nu ook. De minister overlegt daarover met haar Franse collega. Een ontwerpbureau krijgt de opdracht de mogelijkheden en de verkeersafwikkeling voor de site te onderzoeken. Begin volgend jaar laat het Agentschap Wegen en Verkeer de oude vervallen gebouwen afbreken.

Multifunctioneel

“Samen met de partners Voka, Eurometropool en burgemeester Martine Fournier van Menen buigt een werkgroep zich over de ontwikkeling van de site”, zegt minister Crevits. “Het doel is om verschillende functies te combineren : vrachtwagenparking, controlezone voor douane- en politiediensten, maar ook een trefpunt met kantoor- en vergaderruimtes, onthaal- en tentoonstellingsruimte, horecafuncties enzovoort. Een uitgelezen plaats waar de verschillende regio’s elkaar kunnen ontmoeten”.

(T.N.A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op WTV vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier