Plan voor draadloos internet in de stad krijgt weerstand

Redactie KW

Het plan van het Brugse stadsbestuur om draadloos Internet aan te bieden op het volledige Brugse grondgebied, botst op weerstand. De studiegroep Beperk de Straling wil dat het netwerk er niet komt. De permanente blootstelling aan een bijkomende dosis elektromagnetische golven doet meer kwaad dan goed. Morgenavond voeren ze actie op de gemeenteraad.

De werkgroep Beperk de Straling is al 5 jaar actief. Ze verzamelen wetenschappelijke informatie over de kwalijke gevolgen van straling. Hoogfrequente elektromagnetische golven van GSM’s en draadloze internetverbindingen zijn schadelijk en de samenleving lijkt volgens hen steeds meer op een grote microgolfoven.

De werkgroep is niet mals voor het Brugse plan voor gratis internet. De stad zou de burgers onvoldoende informeren over de gevaren voor de gezondheid en ook geen keuze laten.

Burgemeester Moenaert zegt dat de oproep om een bedrijf te vinden die het netwerk in Brugge installeert, morgenavond op de gemeenteraad komt. Hij belooft alvast dat hij niet zal toestaan dat er iets ongezonds in Brugge wordt geïnstalleerd.

De werkgroep wil morgen ook actie voeren op de gemeenteraad. Volgens de werkgroep zullen maar bitter weinig mensen genieten van de toekomstige Brugse internetservice. Daarvoor jaar in, jaar uit 117.000 Bruggelingen permanent aan straling blootstellen, lijkt hen onverantwoord. (Focus-WTV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier