Plan om haven van Zeebrugge te ontsluiten via de Westerschelde

24/08/12 om 17:32 - Bijgewerkt om 17:32

Bron: Kw

Er bestaat een denkpiste om de haven van Zeebrugge te ontsluiten, zonder het Schipdonkkanaal te verbreden. Het Masterplan Vlaamse Baaien kan ervoor zorgen dat gewone binnenschepen in veilige wateren voor onze kust kunnen varen. Zo kan de haven van Zeebrugge ontsloten worden via de Westerschelde en moet het Schipdonkkanaal niet verbreed worden. Dat zegt Luc Vandamme, de projectleider van het Vlaamse baaienplan. Het alternatief wordt ernstig bestudeerd en de plannen liggen op tafel bij de Vlaamse regering. Dit idee zou niet enkel voor de Zeebrugse haven maar ook voor de mobiliteit in Brugge een oplossing kunnen vormen.

Het lijkt eenvoudig. Een beschermde vaarroute voor binnenschepen in onze kustwateren. Een binnenschip kan dan vanuit Zeebrugge met zijn vracht de Westerschelde op naar het binnenland. Het plan wordt bestudeerd, want het zou een alternatief kunnen zijn voor het aanslepende en delicate dossier van de verbreding van het Schipdonkkana...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!