Pladijs als Vis van het Jaar voorgesteld in Table d’Amis in Kortrijk

Redactie KW

In het restaurant Table d’Amis in Kortrijk hebben de VLAM en de visserijsector de vis van het jaar bekend gemaakt.

Dit keer wordt de pladijs één jaar lang in de kijker gezet. Dat gebeurde eerder al in 1991, 1998, 2001 en 2011. Met de actie probeert de visserij en de VLAM de consument bewust te maken van het rijke visaanbod in België en hem aan te zetten meer te variëren in zijn visaankopen. In de top tien van meest gegeten vissoorten in ons land, haalt pladijs of de schol de achtste plaats met een volumeaandeel van slechts 1,5%. Voor de visserij is hij echter enorm belangrijk.

Recepten

Op dit ogenblik start het pladijsseizoen. De kwaliteit van de vis is dan optimaal en de aanvoer neemt toe. Pladijs is een echte zomervis en verdient een plaatsje op het bord van juni tot oktober. Aan culinaire mogelijkheden met pladijs is er geen gebrek. In samenwerking met Matthieu Beudaert van Table d’Amis in Kortrijk is een receptenfolder samengesteld die gratis verdeeld wordt in de visverkooppunten.

(A.D.-foto LOO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier