Place Magique en Apropoo verzegeld vanwege drugshandel

Redactie KW

Burgemeester Norbert De Cuyper van Torhout heeft vandaag woensdag twee cafés voor een maand laten verzegelen. Het gaat om het drukbeklante Place Magique op de hoek van de Aartrijkestraat met de Noordlaan, en het jongerencafé Apropoo in de Torhoutse stationsbuurt.

Uit een recent gevoerd gerechtelijk onderzoek waarbij zes cocaïnedealers werden aangehouden is gebleken dat Place Magique in de Aartrijkestraat 57 een belangrijke rol heeft gespeeld in de drugshandel van de verdachten. In die zin dat bepaalde uitbaters van het café nauwe contacten onderhouden met de gekende drugsdealers en op zeer regelmatige basis aanzienlijke hoeveelheden cocaine van hen afnemen, aldus een bestuurlijk verslag. Het zou gaan om speed en cocaïne.

Dealer opvallend aanwezig

Ook het jeugdcafé Apropoo zou betrokken zijn. “Het café bleek niet enkel een verzamelplaats voor lokale druggebruikers , maar ook een uitvalbasis van waaruit cocaïnedealers opereerden”, aldus burgemeester De Cuyper. “Uit verschillende verklaringen is gebleken dat er zowel in het café als in de toiletten werd gebruikt. Bovendien waren de uitbaters op de hoogte van deze praktijken. Er was op geregelde tijdstippen een dealer aanwezig om eventuele klanten te bevoorraden. Deze dealers gingen bij momenten zeer opvallend te werk, wat nogmaals aantoont dat de verantwoordelijken wel degelijk kennis van zaken hadden.”

De Apropoo had sowieso al een kwalijke reputatie. Er werd al vaker overlast gemeld in de buurt, gaande van beschadigingen tot zware vechtpartijen.

Beide zaken blijven verzegeld tot en met vrijdag 13 augustus.

Uitgebreid artikel in de Krant van West-Vlaanderen (De Weekbode Torhout) van vrijdag 16 juli.

-Meer hierover vanavond in het nieuws op Focus vanaf 18 uur-


Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier