Pittem geeft flinke subsidie aan bewoners die hun rioleringsaansluiting moeten ontdubbelen

Redactie KW

Volgend jaar staan in Pittem de eerste rioleringswerken op stapel waarbij de omwonenden verplicht zijn mee in te stappen in het gescheiden rioleringsstelsel en dus hun aansluiting moeten ontdubbelen. Maar de inwoners van de Joos de Ter Beerstlaan en de Posterijlaan hoeven niet te wanhopen : de gemeente geeft een flinke subsidie, die kan oplopen tot 600 euro.

De privé-aangelande heeft drie mogelijkheden : allereerst kan hij ervoor kiezen de werken zelf uit te voeren. In dit geval wordt een subsidie toegekend van 100 euro, verhoogd met 50% van de materiaalkosten. Een tweede mogelijkheid is de werken te laten uitvoeren door een door hemzelf aangestelde geregistreerde aannemer. In dat geval wordt een subsidie toegekend van 50% van het factuurbedrag van de werkuren en materialen. Tenslotte kan men de werken ook laten uitvoeren door een vanuit de gemeente aangestelde geregistreerde aannemer, waarbij eveneens 50% van het factuurbedrag van de werkuren en materialen gesubsidieerd wordt. In alle gevallen geldt een maximale tussenkomst van 600 euro. (JG)

Lees het volledige gemeenteraadsverslag in Krant van West-Vlaanderen (De Weekbode Editie Tielt) van vrijdag 23 december 2011.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier