Pittem gaat met andere gemeenten samenwerken rond tewerkstelling voor kansgroepen

Redactie KW

De gemeenteraad van Pittem heeft maandagavond de samenwerking met andere gemeenten voor het project rond tewerkstelling van kansgroepen goedgekeurd. Dat is een project van de Associatie Midwest.

De eerder beperkte agenda van de eerste gemeenteraad na de zomervakantie op maandag 24 september stond voor en groot deel in het teken van de intergemeentelijke samenwerking. Zo werd ondermeer de jaarrekening goedgekeurd van de Intergemeentelijke Samenwerking Wonen Regio Tielt. Deze zorgt er voor dat de inwoners van de gemeenten die deel uitmaken van deze vereniging een beroep kunnen doen op de Woonwinkel.

De raad gaf ook haar goedkeuring aan een interlokale vereniging Associatie Midwest voor het project ‘tewerkstelling van kansgroepen’ in de regio Roeselare-Tielt. Deze zal instaan voor het uitbouw van een gedragen beleidsvisie rond werkgelegenheid.

Door de WVI werd beslist dat zij als zal optreden in het kader van het Fonds ter Reductie van de Globale Energiekost. Dit werd in het leven geroepen om goedkope leningen aan te bieden aan sociaal zwakkeren om energiebesparende verbouwingen te financieren. Deze aanstelling van de WVI kreeg de goedkeuring van de raad.

(JG)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier