Piramide van Kortrijk Xpo tegen de grond

De bekende pyramide, de inkom van KortrijkXPO, ging tegen de vlakte
Redactie KW

Het vertrouwde zicht van Kortrijk Xpo langs de Doorniksesteenweg is niet meer. De glazen piramide van het toegangsgebouw is met de grond gelijk gemaakt. Intussen is druk gewerkt aan de nieuwe hoofdingang en ook de grote polyvalente zaal krijgt vorm. Tegen eind augustus moet Matexpo, de internationale vakbeurs voor bouwmachines, de hele oppervlakte van de vernieuwde Xpo in gebruik kunnen nemen.

Als scherven geluk brengen, dan wacht de vernieuwde Xpo in Kortrijk straks heel wat succes. De glazen piramidestructuur die sinds 1986 door vele bezoekers als hoofdingang gebruikt werd, wordt afgebroken.

” Ikzelf ben hier al 25 jaar aan de slag,” zegt Joost Baert van Kortrijk Xpo. “Het is zo dat de piramide altijd als hoofdinkom werd beschouwd, niettegenstaande dat er ook andere kleinere inkomgebouwtjes waren. Het was d ehoofdingang waar miljoenen mensen door gegaan zijn. Het is dus een bijzonder moment? Ja toch wel, voor zij die hier al lang werken is het ook een emotioneel moment.”

Langs de Kennedylaan wordt intussen het nieuwe inkomgebouw opgetrokken. En ook de polyvalente zaal van 2000 vierkante meter is al aardig opgeschoten. Met een betonnen en een groen plateau moet het straks ook heel makkelijk zijn om tenten en paviljoenen te bouwen bij grote evenementen.

Alles moet af zijn tegen eind augustus, want dan begint de opbouw van Matexpo

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier