Pipeband krijgt belangrijke Schotse erkenning

Redactie KW

De Passchendaele 1917 Pipes & Drums is door de Royal British Legion Scotland (RBLS) opgenomen in en erkend als pipeband. De band mag vanaf nu officieel de naam RBLS Passchendaele 1917 Pipes & Drums dragen en wordt door deze erkenning de eerste RBLS band buiten Schotland.

Het Royal British Legion Scotland werd kort na de eerste wereldoorlog gesticht (1921). De organisatie ontstond uit de noodzaak om de teruggekeerde soldaten te organiseren en bijstand te verlenen waar nodig, een opdracht die tot vandaag voortgezet wordt. Het herdenken van de slachtoffers die stierven in dienst van hun land behoort tot de kerntaken van RBLS.

Prestigieus

De Zonnebeekse pipeband trok voor de eerste keer de aandacht van het Schotse British Legion tijdens de inhuldiging van het Keltisch kruis op de Frezenberg in augustus 2007. De regelmatige contacten die sinds dan ontstonden tussen beide verenigingen leidden vorig weekend uiteindelijk tot de prestigieuze erkenning .

Op 24 april 2011 organiseert de band, in samenwerking met het Memorial Museum Passchendaele 1917, de tweejaarlijkse Flanders Scottish Memorial Day en Taptoe in het kasteelpark van Zonnebeke. Klik hier om meer te weten over deze band.

(BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier