Pinksterweekend is voltreffer aan zee

Redactie KW

Mooi weer en een verlengd weekend. Ze hebben er aan de kust lang op moeten wachten. Het voorjaar was wat het weer betreft, dan ook een tegenvaller. Maar nu maakt het Pinksterweekend heel wat goed. Van in De Panne tot in Knokke-Heist was het de grote drukte van de zomer.

Een weekendje naar zee. Heel wat mensen keken er al lang naar uit. De toeristen, om eindelijk weer eens van zon en zee te genieten. En de toeristische sector, die al zoveel topweekends heeft moeten missen. Maar deze keer zat alles mee.

Het prachtige weer zorgde voor een vol zomergevoel. De zee is de uitgelezen plek om van de eerste zon te profiteren. En dat zorgde vooral voor een tevreden toeristische sector. Iedereen is het er over eens dat dit eenn van de betere Pinksterweekends van de afgelopen jaren is.

Het blijft intussen nog altijd fris in het zeewater. Van een stormloop om de zee in te duiken was dan ook geen sprake. Toch hadden de strandredders in Blankenberge een druk Pinksterweekend, vooral doordat veel kinderen verloren liepen. Er werd ook een zwemmer uit zee gehaald, die bij de viering van zijn vrijgezellendag enkele keren kopje onder was gegaan. (BV/MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier