Pinguin Lutosa investeert in nieuwe productielijn

Redactie KW

Pinguin Lutosa investeert in Westrozebeke in een nieuwe productielijn voor spinazie en bonen. Het gaat om een flinke uitbreiding van de capaciteit en een verbetering van de voedselveiligheid. De markt van de diepvriesgroenten behoort momenteel tot de snelste groeiers. En daar speelt het West-Vlaamse bedrijf op in.

Het duurt driekwartier om van verse spinazie een ingevroren product te maakt. De groente wordt geoogst en meteen naar het diepvriesbedrijf afgevoerd. Om de spinazie nog sneller te verwerken wordt in een nieuwe productielijn geïnvesteerd die 8 ton groente per uur in porties kan vriezen.

Bonen, bloemkolen en wortelen

Dankzij een ingenieus camerasysteem dat ieder blad controleert worden alle vreemd zaken uit de productielijn geweerd. Dat garandeert een eersteklas eindproduct. De nieuwe productielijn kan naast spinazie ook bonen, bloemkolen en wortelen verwerken. Pinguin Lutosa heeft een assortiment van 70 soorten diepvriesgroenten. Pinguin Lutosa stelt in Westrozebeke 300 mensen te werk. De omzet van de groep steeg in vijf jaar tijd van 150 miljoen naar 800 miljoen euro.

(B.V./A.D.)

Meer vanavond in het nieuws van WTV vanaf 18u00

Pinguin Lutosa investeert in nieuwe productielijn

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier