Pilootproject ‘Werkplekleren’ voorgesteld aan onderwijstop

Pilootproject 'Werkplekleren' voorgesteld aan onderwijstop in het VTI van Brugge.
Redactie KW

Het VTI van Brugge heeft vanmorgen z’n pilootproject Werkplekleren voorgesteld aan de Vlaamse onderwijstop. Die zakte af naar een bedrijf in Oostkamp, waar sinds enkele jaren leerlingen elektro-mechanica vijf weken les volgen in een werkomgeving. Vlaams minister van Onderwijs Frank Vandenbroucke is een groot voorstander van samenwerking tussen onderwijs en ondernemingen. De kabinetsmedewerkers waren dan ook onder de indruk van het project.

Vlaams minister van Onderwijs Frank Vandenbroucke is een groot voorstander van samenwerking tussen onderwijs en bedrijven. Het VTI van Brugge en tandwielenproducent Watteeuw uit Oostkamp sloegen enkele jaren geleden al de handen in elkaar, voor het pilootproject Werkplekleren. Intussen volgen leerlingen elektro-mechanica al drie jaar les op de werkvloer bij Watteeuw.

Het project Werkplekleren wordt nu geëvalueerd, en kan alvast op veel bijval rekenen van de onderwijstop. In het nieuwe leerplan, dat de minister voorbereidt voor alle Vlaamse scholen, worden projecten als dit tot voorbeeld gesteld. De nieuwe plannen voorzien dan ook ruimte en lesuren voor scholen, om dit gemakkelijker te organiseren.

Het VTI van Brugge werkt sinds dit schooljaar ook samen met uitgeverij Die Keure uit Brugge voor leerlingen grafische technieken, en met Chocolaterie Kathy uit Brugge, voor leerlingen elektriciteit.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier