Pietje Pitje Bloot geeft eigen kijk op intieme gezondheid

Redactie KW

Auteurs Luc De Laere en Nico Blontrock stelden vorig weekend Pietje Pitje Bloot voor in het Urologisch Centrum langs de Damse Vaart Zuid. Het boekje bevat tal van sketches over de ouder wordende man en vrouw.

Humor, het is een belangrijk wapen. Zeker als het over doodserieuze zaken gaat. En dat heeft Luc De Laere, prostaatverpleegkundige in het AZ Sint-Jan, al langer begrepen. De man schreef in het verleden tal van sketches die in de Brugse stadsschouwburg werden opgevoerd. Met slechts één doel: een steentje bijdragen tot uw intieme gezondheid en geluk.

Die sketches bundelt hij nu in een eerste boekje: Pietje Pitje Bloot. “Over de intieme gezondheid van de man en de vrouw wordt weinig gesproken”, merkt de auteur. “Dat is jammer, want het urogenitaal functioneren bepaalt in grote mate de levenskwaliteit. Urineverlies, prostaatlijden of erectiestoornissen beïnvloeden in belangrijke mate het intieme geluk. Maar het taboe rond deze urologische aandoeningen blijft groot. Mensen durven soms pas na jarenlang lijden in stilte een hulpvraag te stellen.”

Pietje Pitje Bloot van Luc De Laere en Nico Blontrock is uitgegeven bij Zorro, telt 112 pagina’s en kost 10 euro

(DDR)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier