Pieterjan Rosseel uit Diksmuide kanshebber titel beste kok in wedstrijd gastronomische club

Redactie KW

Daarnaast zijn ook vier West-Vlamingen genomineerd voor beste sommelier van België.

De Gastronomische Club Prosper Montagné organiseert jaarlijks een wedstrijd waarbij op zoek wordt gegaan naar de beste kok en de beste sommelier van het land. Vincent Denis (chef-patissier van L’Eveil des Sens, Montigny-le-Tilleul), Kevin Lejeune (sous-chef van La Paix, Anderlecht), Dany Lombart (chef van Le Mayence, Charleroi), homecookingchef Pieterjan Rosseel uit Diksmuide en Glenn Verhasselt (sous-chef van ‘t Stoveke, Strombeek-Bever) dingen op maandag 7 oktober 2013 mee naar de felbegeerde titel ‘Eerste Kok van België 2014’. Dries Corneillie (Hertog Jan, Brugge Sint-Michiels), Benoit Coudere (De Karmeliet, Brugge), Grégory Van Acker (De Lijsterbes, Berlare), Francis Vandierendonck (Casino van Knokke) en Hendrik Verniers (Ten Bogaerde, Koksijde) zijn de finalisten van de wedstrijd ‘Eerste Sommelier van België 2014’.

De finales vinden plaats op maandag 7 oktober 2013 in de hotel- en toerismeschool Spermalie in Brugge. ‘s Avonds worden de laureaten gevierd tijdens een groot banket in Salons Saint-Germain te Diksmuide waarop ook het publiek is uitgenodigd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier